Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Winkelhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak waarin een dakkapel onder driehoekig fronton. Gevelparement in loop van het eerste kwart van de 20ste eeuw vernieuwd met geglazuurde witte siersteen waarin blauwe banden; floraal tegeltableau onder gootlijst op klossen. Rechthoekige vensters met behouden T-ramen. Tweeledige winkelpui met links dienstdeur.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Aanvullende informatie

De dubbele dakkappel en de schoorstenen zijn verdwenen. De tweeledige winkelpui is vervangen door twee ramen met dezelfde indeling als de bestaande ramen.

• Informatie verkregen van de stad Oostende (21 december 2022).
Auteurs: Jacobs, Els