Villa Sidonie en Villa Victoire

Beschrijving

Respectievelijk "VILLA SIDONIE" en "VILLA VICTOIRE" volgens opschriften naast de deuren. Neoclassicistisch getint samenstel met twee enkelhuizen in spiegelbeeld, uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Souterrain, twee bouwlagen, mezzanino en drie traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met straat, pannen). Bakstenen, lichtgroen beschilderde lijstgevels verlevendigd met horizontale banden van cement. Puilijst. Nummer 30 met pseudo-pilasters ter hoogte van eerste bouwlaag en mezzanino. Houten gootlijst op tandlijst en klossen onder meer aansluitend bij florale versiering. Rechthoekige muuropeningen; T-ramen; bovenste vensters met nieuwe leuning vermoedelijk ter vervanging van de oorspronkelijke gietijzeren. Deels beglaasde deuren met gestileerde gietijzeren hekjes; eenvoudig bovenlicht .

Links, nummer 32: neoclassicistisch laat-19de-eeuws pand. Behouden bovenverdieping getypeerd door een gekorniste kroonlijst met centraal driehoekig fronton op maskervormige consoles.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda