• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch getint breedhuis uit begin 20ste eeuw; twee bouwlagen en vier traveeën - onder meer bredere koetspoorttravee rechts - onder zadeldak (mechanische pannen). Natuurstenen lijstgevel; gebruik van arduin voor plint en omlijsting van muuropeningen. Links risaliet van drie traveeën. Voorts voornamelijk horizontaal belijnde gevel, zie banden van eerste bouwlaag, puilijst, doorgetrokken onderdorpels op tweede bouwlaag rechts overgaand in balkon met gestileerde gietijzeren leuning, aflijnend meanderfries van groene bakstenen en kroonlijst op consoles met tussenliggende tegelpanelen voorzien van art-nouveaugetinte bloemmotieven. Rechthoekige muuropeningen; ontlastingsbogen, bij bovenvensters van afwisselend rode en gele bakstenen. Koetspoort met schamppalen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda