Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Talvern House

Beschrijving

Nummer 69, "TALVERN HOUSE" zie belettering deurbovendorpel. Enkelhuis aanleunend bij nieuwe zakelijkheid, uit interbellum, in plint gesigneerd architect P.A. Vandewalle (Brugge). Twee en een halve bouwlaag en twee traveeën onder plat dak. Bakstenen gevelfront met geprononceerde horizontalen onder meer van beton, zie doorgetrokken onder- en bovendorpels, trapezoïdale erker met zijbalkon onder gevelbrede luifel en uitkragende kroonlijst. Rechthoekige muuropeningen onder meer garagepoort. Houtwerk bewaard op halve verdieping.

Links, nummer 71 in aansluitende echter meer traditionele bouwtrant, gesigneerd ingenieur-architect Marcel Van Coillie (Oostende); typische, beglaasde deur van gietijzer.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda