Burgerhuis Villa Thérèse

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Thérèse

Beschrijving

"VILLA THÉRÈSE", eclectisch enkelhuis, gesigneerd architect Laurent D'Helft in plint (Oostende) en gedateerd "ANNO 1931" in cartouches. Drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder mansardedak (nok evenwijdig met straat; pannen/leien). Bakstenen lijstgevel met verwerking van simili onder meer voor cordons; arduinen plint. Brede venstertravee gemarkeerd door over tweede en derde bouwlaag doorgetrokken, trapezoïdale erker en oplopend in getrapt dakvenster. Rechthoekige en korfbogige vensters onder meer drielicht op begane grond. Rondboogdeur in geblokte omlijsting onder gebogen druiplijst met gestrekte uiteinden; bovenlicht met radverdeling. Kleine dakkapel onder afgewolfd leien zadeldak. Nummers 14, 16 in aansluitende vereenvoudigde bouwtrant; bijkomend souterrain.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda