Villa Thérèse

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Thérèse

Beschrijving

Plantenstraat nr. 6. Z.g. "VILLA THÉRÈSE", eclectisch enkelhuis, gesigneerd architect L. D'Helft in plint (Oostende) en gedateerd "ANNO 1931" in cartouches. Drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder mansardedak (nok evenwijdig met straat; pannen/leien). Bakstenen lijstgevel met verwerking van simili o.m. voor kordons; arduinen plint. Brede venstertravee gemarkeerd door over tweede en derde bouwlaag doorgetrokken, trapezoïdale erker en oplopend in getrapt dakvenster. Rechthoekige en korfbogige vensters o.m. drielicht op begane grond. Rondboogdeur in geblokte omlijsting onder gebogen druiplijst met gestrekte uiteinden; bovenlicht met radverdeling. Kleine dakkapel onder afgewolfd leien zadeldak.
Nrs. 14, 16 in aansluitende vereenvoudigde bouwtrant; bijkomend souterrain.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans