Eclectisch burgerhuis Levenslust

Beschrijving

"LEVENSLUST", eclectisch enkelhuis uit interbellum. Twee bouwlagen en drie traveeën onder mansardedak (nok evenwijdig met straat; pannen, simili-leien). Lijstgevel van witgeglazuurde baksteen met gebruik van rode voor horizontale banden en strekken van rechthoekige bovenvensters; ter hoogte van borstwering, faiencetegeltableaus met bloemenslingers en onder meer huisnaam. Puilijst in het midden aansluitend bij gebogen erker. Begane grond; korfbogige muuropeningen onder hanenkam van simili. Verzorgd houtwerk, zie bovenlichten met medaillon. Laatstgenoemde ook aanwezig in gietijzeren hekken van deels beglaasde vleugeldeur. Twee houten dakkapellen onder gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda