Villa Georgette

Beschrijving

Burgerhuis in art-decostijl "VILLA GEORGETTE", zie typische belettering van paneel met spiraalmotieven in deurtravee.
Opgetrokken volgens kadaster circa 1929. In 1939 wordt een klein bijgebouw (garage) opgetrokken aan de kant van de Moerasstraat. Deel van interbellumensemble nummers 2-11 en 13-45, beschermd als monument.

Deels verhard voortuintje met lage gecementeerde ommuring waarboven ijzeren hek; dubbel ijzeren toegangshek. Enkelhuis met souterrain, twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder mansardedak (leien/mechanische pannen). Bakstenen lijstgevel met verzorgd metselverband; arduinen plint. Verwerking van simili voor onder meer penanten van erker en lateien. Brede venstertravee als oplopend trapezoïdaal erkerrisaliet met inbegrip van dakverdieping onder uitkragende kroonlijst en op bel-etage benadrukt door luifeltje. Smalle deurtravee als trappenhuis. Rechthoekige muuropeningen met horizontaliserende roedeverdeling. Verdiepte rondboogdeur deels beglaasd en voorzien van gestileerd gietijzeren hek; driezijdige lantaarn als bovenlicht.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda