Burgerhuis in art-decostijl Suomi

Beschrijving

Burgerhuis in art-decostijl "SUOMI", zie opschrift van borstwering, gesigneerd aannemer G. Deman (Oostende) links van het portaal, opgetrokken volgens kadaster in 1932.

Deels verhard voortuintje met gecementeerde lage ommuring en geometrisch uitgewerkt ijzeren hekken tussen pijlers. Enkelhuis van drie bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Gecementeerd en geschilderd gevelfront met arduinen plint. Hoger oplopende linkervenstertravee gemarkeerd door over twee bouwlagen doorgetrokken trapezoïdale erkerpartij onder opengewerkte balustrade, nog geverticaliseerd door centrale kepervormige bekroning doorsneden door twee schijven. Deurtravee met loggia boven het portaal; zuilvormige stijlen aan weerszijden. Typerende rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken; bovenlichten nog voorzien van houtwerk met kleine roedeverdeling. Deels beglaasde vleugeldeur met ijzeren hek volgens geometrisch patroon.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda