Huize Raoul Any

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huize Raoul Any

Beschrijving

Zogenaamd "HUIZE RAOUL ANY", zie opschrift. Eclectisch enkelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Laag ommuurd voortuintje met hek. Vier bouwlagen, twee ongelijke traveeën behalve één brede op bovenste verdieping, onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen) met aandak rechts. Lijstgevel van gele sierbaksteen met gebruik van simili onder meer voor horizontale geledingen. Brede venstertravee gemarkeerd door oplopende erker respectievelijk rechthoekig op begane grond en trapezoïdaal op twee bouwlagen waar bekroond met gietijzeren balkonleuning. Smalle deurtravee. Muuropeningen rechthoekig op benedenverdieping en accoladebogig op derde bouwlaag. Bovenste verdieping: rondbogig drielicht tussen pilasters onder gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden. Behouden vensterhoutwerk; art-nouveaugetinte bovenlichten.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda