Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch breedhuis uit begin 20ste eeuw; souterrain, drie bouwlagen respectievelijk met drie ongelijke traveeën op eerste en voorts twee traveeën onder combinatie van zadel- en mansardedak. Beschilderde gecementeerde lijstgevel met imitatiebanden boven de arduinen plint. Tweede bouwlaag gemarkeerd door trapezoïdale erker onder gietijzeren leuning, zie ook balkon van deurvenster in rechthoekige omlijsting met pilasters onder kroonlijst. Korfbogige bovenvensters in geriemde omlijsting met sluitsteen en druiplijst voorzien van kuif. Rechthoekig bel-etagevenster met gietijzeren leuning. Rechthoekige linkerdeur met driehoekig fronton onderbroken door bolornament; rondbogig bovenlicht. Rechts, licht verdiepte deur in rondboog; getralied bovenlicht. Houten kroonlijst met tandlijst. Drie dakkapellen voorzien van fronton. Anno 2004 bel-etage verbouwd.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda