Hoekresidentie, Les sables d'or

Beschrijving

Zeelaan nr. 68/ Zeedijk. Z.g. "LES SABLES D' OR" cf. naamcartouche. Hoekresidentie met vier appartementen uit de jaren 1920-1930 met lichte art-deco-inslag, gesigneerd "B. VANHECKE ARCHITECTE MIDDELKERKE"; nu omgeven door hogere appartementsblokken. Symmetrisch opgevat gebouw van vier bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat, mechanische pannen), gemarkeerd door ronde linker- en rechterhoekpartij onder tichelen koepeldak (rechts gewijzigd), waartussen balkons met geajoureerde leuningen. Witgeschilderde betonbouw met simili-afwerking, boven granito-plint. Rechthoekige, rondbogige en korfbogige muuropeningen. Portaal met arduinen vloer, geritmeerd door middel van lisenen met ertussenin casementen met bloemenbas-reliƫf.

AFDELING ROHM WEST-VLAANDEREN, Cel Monumenten en Landschappen, Levend Archief.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans