• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Half vrijstaande woning uit 1935 naar ontwerp van architect Theo De Lee (Oostende). Burgerhuis van twee en een halve bouwlaag onder een plat dak. Modernistisch aandoende bruine baksteenbouw met afgeronde hoekpartij, gemarkeerd door horizontale vensterregisters met doorlopende cementen onder- en bovendorpels en verticaliserend deurrisaliet; originele deur in geprofileerde bakstenen rondboog, daarboven lang trapvenster met gecementeerde afwerking. Gevel naar de kerk verbouwd: doorlopende vensterrisalieten dichtgemetseld in achteruitspringend parement; linker parement met nieuw metselwerk.

• Stadsarchief Oostende, Bouwdossiers, Stene, 1935/42.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda