Arbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning

Beschrijving

Arbeidershuis van 1938 van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat) in karakteristieke bouwtrant voor die tijd. Gele baksteenbouw op arduinen plint met gebruik van beton voor horizontale belijning onder meer luifel, afboording door gevelpannen en bruine tegels voor onderdorpels. Rechthoekige muuropeningen, dieperliggende deur met vormgeving in de lijn van het modernisme, bow window op verdieping, bewaard houtwerk.

Sporen van dezelfde gevelopbouw bij nummer 7, een huis uit 1945 in opdracht van dezelfde bouwheer Henri Praet; heden helemaal verbouwd.

Stadsarchief Oostende, Bouwdossiers, Stene, 1938/49

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Aanvullende informatie

Er is een extra bouwlaag toegevoegd. Het schrijnwerk is vernieuwd maar de modernistische vormgeving werd niet behouden.

• Informatie verkregen van de stad Oostende (21 december 2022).
Auteurs: Jacobs, Els