Samenstel van tweegezinswoningen

Beschrijving

Samenstel van twee tweegezinswoningen van 1933 (zie bouwvergunning) naar ontwerp van architect François J. Langeraert (Gent). Blokvormige bouwvolumes onder plat dak in nieuwe zakelijkheid, zie straatgevel getypeerd door gebogen erkers met doorlopende vensterrisalieten op begane grond en buisvormige balkonleuningen (bewaard bij nummers 107 en 109). Op verdieping, rechthoekige tweelichten met balkondeur. Zijgevels gedomineerd door deurrisaliet, uitgewerkt als trappenhuis met luifel en langwerpig traplicht; rechthoekige twee- en drielichten.

• Stadsarchief Oostende, Bouwdossiers, Stene, 1933/11.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda