Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Stokkellaan nr. 116. In oorsprong huis met hoog dak aansluitend bij de cottagestijl, te vergelijken met andere woningen in de straat, vb. nrs. 88 en 90, twee alleenstaande villa's van 1935 naar ontwerp van arch. F. Michaut in traditionele bouwtrant. Nr. 90 met imitatievakwerk in vensterrisaliet, mansardedak en kleine, typerende erkers, nr. 88 met dezelfde kenmerken, maar soberder.

Voor het bouwvolume plaatste architect M. Felix (Oostende) recent een horizontaal houten gevelfront met dieperliggend portaal in een strakke, moderne vormgeving.

STADSARCHIEF OOSTENDE, Bouwdossiers, Stene, 1935/5 en 1935/41. (resp. nrs. 90 en 88)

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans