• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Stene

Beschrijving

Evenwijdig met de straat ingeplant, alleenstaand laag 19de-eeuws dubbelhuis van vijf traveeën, onder zadeldak (nok evenwijdig met straat, Vlaamse pannen). Opgenomen binnen het dorpsgezicht van Stene, beschermd bij B.V.R. van 05/04/1995. Links naast het huis, het hek naar de ingang van het nieuwere gedeelte van het kerkhof. Gecementeerde lijstgevel op blauwe plint, met rechthoekige muuropeningen; bewaard houtwerk met T-indeling. Gecementeerde zijpuntgevel west met muurankers en recent rechthoekig venster. Lagere linkeraanbouw met getoogde poort.

• Afdeling Ruimtelijke ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, DW602.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans