Rijkssportcentrum en looppiste Stadion Jozef Verhelle

Beschrijving

Vrijstaande achterin liggende villa waarin het "Rijkssportcentrum" gevestigd is, met achterliggende looppiste "Stadion Jozef Verhelle", vermoedelijk gebouwd begin jaren 1950 (aangeduid op Wederopbouwkaart van het Nationaal Geografisch Instituut van 1952). L-vormig complex met klassiek horizontaal villa-uitzicht van souterrain en één bouwlaag, onder combinatie van overkragende tichelen schild- en zadeldaken, dat echter verticaal doorbroken wordt door een balkvormig volume met plat dak als ingangspartij. Brede terrassen ter hoogte van de bel-etage over gehele lengte van het huis.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda