Appartementsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Appartementsgebouw

Beschrijving

Aartshertogstraat nr. 39. Appartementsgebouw uit de jaren 1930 naar ontwerp van B. Christiaens (Oostende); drie traveeën en vier bouwlagen onder plat dak, afgeboord met gevelpannen. Gele bakstenen lijstgevel op arduinen plint met sterk verbouwde winkelpui en rechts private ingang; betonnen elementen, o.m. puien en zijwand erker. Invloed van de Nieuwe Zakelijkheid, cf. vlaggenmast, patrijspoorten met keramiek tegels en glas-in-lood, doorlopende vensterrisalieten met keramieken onderdorpels en verticaliserende, doorgetrokken afgeronde erker, waarop overluifeld balkon.

FLOUQUET P., Ostende et l'actualité architecturale, in Bâtir, juli 1938, p. 298, p. 298.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans