• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Duinhelmstraat. Art-decogetint hoekhuis van twee traveeën + twee traveeën + lage poorttravee en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met opklimmende dakkapellen en dakschild in Duinhelmstraat. Voortuintje met betonnen omheining in dezelfde stijl; zelfde motief als balkonleuning. Witgeschilderde en gecementeerde lijstgevels met schijnvoegen en verzorgde decoratieve elementen, zie cordonlijsten, fries met arabesken, muurband en consoles van balkon met florale motieven, diamantknoppen, gestileerde eierlijsten, ovale cartouche met bloemenslinger in afgeschuinde hoektravee. Venstertraveeën in voorgevel geaccentueerd door breed drielicht op begane grond waarboven betonnen balkon met dito leuning; deur met zijramen. Linkertravee in Duinhelmstraat eindigt in gestileerd rond fronton; achthoekig venster op begane grond, tweezijdige betonnen erker met rechthoekige vensters op verdieping. Verder op begane grond rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde hoeken; op verdieping getoogd met omlijsting; origineel houtwerk met ingedeelde bovenlichten bewaard.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda