Kleuterschool Rosa mystica

Beschrijving

"Rosa Mystica", kleuterafdeling van het Onze-Lieve-Vrouwcollege, gebouwd in 1963 naar ontwerp van architect Marcel Molleman (Stene) voor VZWD Ter Bunderen, Moorslede. L-vormig gebouw van één bouwlaag onder plat dak in vooruitstrevende vormgeving, zie beeldbepalend zwevend betonnen zaagdak boven polyvalente ruimte. Betonnen structuur: bakstenen muren met vlak beton voor plint, luifels en afboording gevels. Voorgevel gedomineerd door lange betonnen luifel op gietijzeren zuilen boven ingangspartij; smal vensterregister doorlopend over volledige lengte en verder langs oostgevel. Volledig opengewerkte zuidgevel naar tuin en speelplaats; dieperliggende vensterwanden met schuifdeuren voor de vier klassen, waarvoor telkens een terras. Naast polyvalente zaal eveneens helemaal met glazen schuifdeuren, betonnen luifel op gietijzeren zuilen. Ruimte-indeling: langwerpige vleugel waarin vier klassen met gang aan noordzijde: volume met zaagdak voor speel- of polyvalente ruimte; tussen twee volumes, sanitair blok.

• Stadsarchief Oostende, Bouwdossiers, Oostende, 223.63.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda