Appartementsgebouw Costa del Sol

Beschrijving

"Costa del Sol", appartementsgebouw van 1957 naar ontwerp van Maurice De Nève (Westende), samen met nummer 2 in één bouwaanvraag. L-vormig hoekgebouw van vier bouwlagen onder plat dak met zonnescherm, gekenmerkt door garagepoorten en doorgang naar achterliggende garages op begane grond. Betonskelet bekleed met geveltegels; begane grond met natuursteenparement. Voorgevel met centrale travee waarin doorgang met links inkom; op verdieping geaccentueerd door schuin vooruitspringend kader. Lange gevel in Troonstraat opgebouwd uit aaneensluitende loggia's, nu gedeeltelijk dichtgemaakt. Begane grond volledig ingenomen door garages, die ingeplant zijn tot aan de achtergevel van "Formentor"; zes studio's per verdieping, trapkoker aan gang langs achtergevel.

• Stadsarchief Oostende, Bouwdossiers, Oostende, 1957/391.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda