Villa Eugénie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Eugénie

Beschrijving

Raversijdestraat nr. 31. Z.g. "Villa Eugénie" (cf. majolicaveld onder gootlijst), burgerhuis met art nouveau-inslag gebouwd in 1909 door aannemer J. Rayée (Oostende) (cf. inscriptie in plint). Smalle woning van één travee en souterrain + drie bouwlagen onder pannen zadeldak met brede dakkapel. Veelkleurige lijstgevel met witte en blauwe geglazuurde baksteen, majolicatableau, arduinen plint. Expressieve gevelopbouw: souterrain en bel-etage vervat in loggia met geknikte boog, toegangsdeur op bel-etage via trappen in portiek, dienstdeur centraal op kelderverdieping; tweede en derde bouwlaag vervat tussen twee pilasters met uitgewerkte arduinen bekroning en consoles, bekroond met sterk overkragende houten gootlijst, halfrond bovenvenster.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans