Hotel de Bruges

Beschrijving

"HOTEL DE BRUGES" (zie belettering in onderbouw), art-decocomplex met café en hotelfunctie van jaren 1920 naar ontwerp van architect Marcel Colombie (Oostende) en uitgevoerd door aannemer Isidoor Lingier (Bredene); nu leegstaand. Hoekgebouw van twee + zeven traveeën en drie bouwlagen + mansardeverdieping onder mansardedak, op terugwijkende onderbouw van twee + vier traveeën met luifel en terrazzo plint. Gele baksteenbouw met gecementeerde accenten. Lijstgevel afgelijnd door gecementeerde balustrade. Hoek van gebouw geaccentueerd door kolom geflankeerd door gecementeerde driezijdige doorlopende erkers, en bekroond met belvedère. Vlakke pilasters tussen traveeën. Muuropeningen met art-decovormgeving, zie driezijdige lateien en versieringen onder uitspringende vensterdorpels; houtwerk vernieuwd. Inkomdeur café in Graaf de Smet de Naeyerlaan, inkom hotel in zijgevel; allebei dieperliggend en in uiterste travee.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda