Café en theaterzaal De Illusie

Beschrijving

"De Illusie", café en theaterzaal, sinds 1996 gevestigd in café- en appartementsgebouw in eclectische stijl, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (leien en pannen) met dakvensters bekroond door rond fronton. Gecementeerde lijstgevel met imitatievoegen op geschilderde arduinen plint, afgelijnd door houten kroonlijst en geritmeerd door kordons. Nieuw ingebrachte rechthoekige pui naast rondboogpoort, getoogde vensters op eerste en rondboogvensters op tweede verdieping. Alle muuropeningen omlijst met sluitstuk en waterlijst, bovenvensters extra versierd met knoppen. Houtwerk vervangen. Nummer 17, aansluitend enkelhuis van één travee en drie bouwlagen met dezelfde vormgeving. Breed rond bovenvenster met licht naar binnen neigende rondbogige waterlijst, wat het geheel een art nouveautint geeft.

• LOGGHE F., Het Hazegras. De verloren rijkdom van een wijk. Een greep uit de geschiedenis, Oostende, 1999, p. 112.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda