Huis Guido Gezelle

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis Guido Gezelle

Beschrijving

Steenbakkersstraat nr. 99. Z.g. "GUIDO GEZELLE" cf. inscriptie van deurbovendorpel. Art-decogetint enkelhuis uit interbellum. Souterrain, twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder platdak (nok evenwijdig met straat). Brede venstertravee als risaliet gemarkeerd door gebogen erker en oplopend in rechthoekig fronton afgelijnd met pannen; gestileerde bloemmotieven weerszijden bel-etagevenster en in tudorboogveld van fronton. Rondbogig tweelicht boven de deur. Gr.m. vernieuwd houtwerk. Souterrain verbouwd tot garage.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans