Beluik Hamerplaats

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Beluik Hamerplaats

Beschrijving

Reeks rijhuizen met geknikte rooilijn van drie of vijf (nummer 2) traveeën en twee, twee en een halve (nummers 5-6) of drie (nummer 1) bouwlagen onder pannen zadeldaken aan de noord- (nummer 1) en de oostzijde van de binnenplaats. Bouwtoelating van 1853 voor de nummers 3 tot 7. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels eindigend op eenvoudige kordons onder de kroonlijsten. Rechthoekige vensters, beluikt op benedenverdieping en op bovenverdieping voorzien van gietijzeren leuninkjes. Hoge rechthoekige deuren in platte bandomlijstingen (nummers 3 tot 7).

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1853, Modern Archief 20.104/3, dossier 754.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine