Eclectisch hoekpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch hoekpand

Beschrijving

Van Iseghemlaan nr. 54/ Belpairestraat. Eclectisch hoekpand uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Vier + twee traveeën; oorspronkelijk drie bouwlagen, later opgetrokken tot vier (Van Iseghemlaan) en vijf bouwlagen (Belpairestraat) onder resp. pseudo-mansardedak en plat dak. Arduinen plintje waarop grotendeels, in Anglo-Normandische stijl, aangepaste pui. Gevelparement uit gele sierbaksteen met gebruik van witbeschilderde simili voor lijsten en omlijstingen; aflijnende kroonlijst op uitgelengde klossen. Afgeronde erkers, o.m. markante, doorlopende hoekerker. Zijgevel met behouden pui met imitatiebanden; similicartouche waarin fotografiemotief. Rechthoekige vensters met vernieuwd p.v.c.-raamwerk.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans