Eclectisch samenstel van burgerhuizen

Beschrijving

Eclectisch samenstel van circa 1900. Enkelhuizen met souterrain, drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën; nummer 9 echter als dubbelhuis van drie traveeën onder meer smalle deurtravee; zadeldaken (nok evenwijdig met straat). Beschilderde lijstgevels, gecementeerd of van baksteen met verwerking van simili. Brede venstertravee al of niet als risaliet gemarkeerd door vijfzijdige erker bekroond met gietijzeren balkonleuning en onder meer hoger oplopend in punt-, trap- of klokgevel met obelisk als topstuk. Nummer 9: centraal fronton met jaartal "1900". Bel-etagevensters met dito leuningen. Smalle deurtravee als trapkast; omlijste bovenlichten. Souterrain: keldervenster en dienstdeurtje, onder meer verbouwd tot garage.

Aan straatoverzijde, nummer 4 zogenaamd "LES AZALÉS" in aansluitende bouwtrant, evenwel met parement van geglazuurde bakstenen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda