Handelszaak met bovenliggend appartementen

Beschrijving

Voormalig "Hotel Excelsia", na de Tweede Wereldoorlog omgevormd tot confectiezaak "A la ville de Londres", thans schoenwinkel met bovenliggende appartementen. Beeldbepalend hoekpand, opgetrokken circa 1912 en aanleunend bij de "Beaux-Arts"-stijl. Twee maal drie traveeën met rechts risalietvormende traptravee; vijf bouwlagen met entresol en terugwijkende zesde bouwlaag onder plat dak met recente technische verdieping. Aangepaste begane grond waarboven gecementeerd, witbeschilderd gevelparement onder kroonlijst met balusterborstwering. Als half-ingewerkte hoektoren opgevatte vierzijdige erker, tot in jaren 1950 bekroond door uitgelengd koepeldak waarin belvedère. Neo-Louis XVI-ornamenten, zie guirlandes en cartouches. Rechthoekige, getoogde en rondboogdeurvensters, uitgevend op balkons op geprofileerde consoles, doorlopend op tweede en vijfde bouwlaag; entresol met brede, getoogde vensters.

• VAN CAILLIE A., Oud Oostende in Beeld, deel 3, Blankenberge, 1987, nrs. 72-73.
  • VAN CAILLIE A., Oud Oostende in Beeld, deel 4, Blankenberge, 1989, nr. 180.