Handels- en appartementsgebouw

Beschrijving

Handels- en appartementsgebouw van één travee (Wapenplein) + afgeronde hoektravee + vier traveeën (Sint-Sebastiaanstraat) en zeven bouwlagen onder plat dak uit 1959 naar ontwerp van architect Jacques Gailly (Marcinelle). Terugwijkende bovenste bouwlaag onder aflijnende gootlijst en voorzien van eenvoudige ijzeren balustrade. Bepleisterde en van schijnvoegen voorziene gevelafwerking; arduinen plint en dorpels. Doorgetrokken horizontale raamregisters, zijgevel eveneens doorbroken door vierkante muuropeningen. Vernieuwd schrijnwerk. Verbouwde begane grond.

• Stadsarchief Oostende, Bouwdossiers, Oostende, 1959/151, 1959/368.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda