Samenstel van appartementsgebouwen

Beschrijving

Samenstel met drie appartementsgebouwtjes uit late jaren 1930, in aansluiting bij nummers 12, 14. Drie bouwlagen onder plat dak. Bakstenen gevelfront gemarkeerd door over bovenverdieping doorgetrokken, rechthoekige bow-windows met afgeronde hoek en korte luifel weerszijden uitkragende, gebogen bovenbouw. Horizontaliserende vensterregisters; penanten van donkere, geglazuurde bakstenen. Puien: typerende betegelde omlijstingen voor brede rechthoekige vensters en onder meer rondboogdeuren voorzien van boven- en zijlichten in vorm van patrijspoorten of rechthoeken; glas-in-loodmotieven met zeilboten, anker (nummers 16, 18) en bloemen (nummer 20). Nummer 18: beglaasde ijzeren deur.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda