Samenstel van drie appartementsgebouwen

Beschrijving

Warschaustraat nrs. 16-20. Samenstel met drie appartementsgebouwtjes uit late jaren 1930, in aansluiting bij nrs. 12, 14. Drie bouwlagen onder platdak. Bakstenen gevelfront gemarkeerd door over bovenverdieping doorgetrokken, rechthoekige bow-windows met afgeronde hoek en korte luifel weerszijden uitkragende, gebogen bovenbouw. Horizontaliserende vensterregisters; penanten van donkere, geglazuurde bakstenen. Puien: typerende betegelde omlijstingen voor brede rechthoekige vensters en o.m. rondboogdeuren voorzien van boven- en zijlichten in vorm van patrijspoorten of rechthoeken; glas-in-loodmotieven met zeilboten, anker (nrs. 16, 18) en bloemen (nr. 20). Nr. 18: beglaasde ijzeren deur.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans