• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Neorococogetint enkelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, gesigneerd architect A. Clement en aannemer A. De Wulf respectievelijk links en rechts onder de puilijst. Souterrain, drie bouwlagen met drie traveeën beneden en voorts twee ongelijke traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met straat). Gecementeerd gevelfront met schijnvoegen en verdiepte borstweringen voorzien van festoenen; arduinen plint met rechthoekige kelderopeningen. Brede venstertravee gemarkeerd door oplopende bow-window onder gebogen fronton met kuif en gestrekte uiteinden. Smal deurrisaliet als trappenhuis. Anderzijds ook verticale gevelgeleding, zie cordons en doorgetrokken onderdorpels. Rechthoekige muuropeningen, op bel-etage echter rondbogig met sluitsteen, zie ook deurbovenlicht. Afhankelijkheden in aansluitende bouwtrant uitgevend in Wellingtonstraat.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda