Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch burgerhuis van begin 20ste eeuw. Enkelhuis van één/drie traveeën en souterrain + entresol + drie bouwlagen onder pannen zadeldak (nok evenwijdig met straat). Gecementeerde lijstgevel op arduinen plint, afgelijnd door houten gootlijst op klossen. Gevel met kordons en doorlopende onderdorpels. Kelder en entresol met rechthoekige poort links en twee vensters; andere bouwlagen met centraal drielicht, op tweede bouwlaag in erker op versierde uitgelengde consoles, waarboven balkonbalustrade. Rechthoekige muuropeningen; rond- en korfbogige deurvensters op tweede bouwlaag. Vleugeldeur deels beglaasd en met gestileerde gietijzeren hekjes. Anno 2004 gesloopt voor nieuwbouwappartement.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda