Modernistisch handels- en appartementscomplex

Beschrijving

Dokter Eduard Moreauxlaan nr. 17/ Vingerlingstraat nr. 1. Modernistisch handels- en appartementscomplex uit jaren 1930. Hoekgebouw met vier bouwlagen, tien traveeën met resp. afgeschuinde en -geronde hoektraveeën onder platdak. Baksteenbouw voorzien van betonnen daklijst, puilijst en dito afgewerkte muuropeningen met variërende breedte. Strekse metselverbanden voor hoektravee tussen halfronde lisenen en voor balkonleuningen. Omlopende winkelpui met groene tegelbekleding.edte. Strekse metselverbanden voor hoektravee tussen halfronde lisenen en voor balkonleuningen. Omlopende winkelpui met groene tegelbekleding.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans