Café - Brasserie - De Kust

Beschrijving

Dokter Eduard Moreauxlaan nr. 19/ Vingerlingstraat nr. 2. Oorspronkelijk z.g. "CAFE - BRASSERIE - DE KUST" cf. gecementeerde belettering van borstwering. Afgeschuind hoekgebouw met modernistische inslag, uit late jaren 1920 - begin jaren 1930; zes traveeën en drie bouwlagen onder platdak. Baksteenbouw; doorgetrokken, gecementeerde bovendorpels o.m. van tweelichten op bovenverdieping. Benadrukte deurrisalieten met getrapte bekroning boven de daklijst. Halfronde hoekerker bekroond met bakstenen, opengewerkte balkonleuning. Herbergpui met o.m. tot beneden doorgetrokken vensters; typisch houten raamwerk met kleine horizontale roedeverdeling voor de bovenlichten, deels nog met behouden glas-in-lood.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Delepiere, Anne Marie, Hooft, Elise, Kerrinckx, Hans