erfgoedobject

Cour de Londres

bouwkundig element
ID
5700
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5700
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Neoclassicistisch hoekpand van Paardenmarkt en Toog, te dateren omstreeks 1850; vier traveeën en drie bouwlagen onder een afgesnuit zadeldak (pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met klassiek hoofdgestel en vernieuwde kroonlijst. Hoekrisaliet waarin sporen van een rondboogdeur, een balkon op zware consoles, en rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken in een geriemde omlijsting met sleutel. Begane grond met schijnvoegen; rechthoekige bovenvensters met ijzeren leuningen op cordonvormende lekdrempels.


Bron     : De Munck-Manderyck M., Deconinck-Steyaert R. & Plomteux G. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NB, Brussel - Gent.
Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Cour de Londres [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5700 (Geraadpleegd op )