erfgoedobject

Cour de Londres

bouwkundig element
ID: 5700   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5700

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Neoclassicistisch hoekpand van Paardenmarkt en Toog, te dateren omstreeks 1850; vier traveeƫn en drie bouwlagen onder een afgesnuit zadeldak (pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met klassiek hoofdgestel en vernieuwde kroonlijst. Hoekrisaliet waarin sporen van een rondboogdeur, een balkon op zware consoles, en rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken in een geriemde omlijsting met sleutel. Begane grond met schijnvoegen; rechthoekige bovenvensters met ijzeren leuningen op cordonvormende lekdrempels.


Bron     : De Munck-Manderyck M., Deconinck-Steyaert R. & Plomteux G. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NB, Brussel - Gent.
Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita
Datum  : 1979


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Cour de Londres [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5700 (Geraadpleegd op 20-10-2020)