Samenstel van burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee burgerhuizen met art-deco-inslag, uit het interbellum. Spiegelbeeldschema; enkelhuizen met souterrain, twee bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder pseudo-mansardedak. Baksteenbouw met gebruik van arduin voor souterrain en bel-etage. Brede vensterrisalieten opgaand in dakvenster tussen lisenen met baksteenversiering en bekronend postament. Doorgetrokken deurdorpel gemarkeerd door oplopende verticale inkeping.

Nummer 77, oorspronkelijk souterrain in plaats van huidige garagepoort.

Links, nummer 79, in aansluitende bouwtrant, met typische getrapte bekroning voor het brede vensterrisaliet rechts.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Aanvullende informatie

Het links aansluitende pand, nummer 79, heeft niet langer erfgoedwaarde: op moment van inventarisatie was de typische getrapte bekroning al niet langer bewaard.