Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeidershuis

Beschrijving

Boerenarbeidershuis met aanpalende stal, gelegen in bocht van de straat. Volgens de gegevens uit het kadasterarchief in 1901 opgetrokken in opdracht van A. Roels. Rechts gekasseide oprit met ijzeren hek.

Verankerd, bakstenen dubbelhuis van drie traveeën onder een zadeldak met pannen. Lijstgevel op een gecementeerde plint met licht getoogde muuropeningen en hardstenen lekdrempels. Bewaard houtwerk, onder meer beluikte vensters en centrale paneeldeur met deurrooster onder bovenlicht. Rechterzijgevel met laadluik ter hoogte van de zolderverdieping. Achtergevel met getralied opkamervenster en kelderraam.

Aanpalende stal tegen de linkerzijgevel. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak met Vlaamse pannen. Quasi blinde straatgevel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke