Teksten van Traditioneel diephuis gedateerd 1624

Traditioneel diephuis gedateerd 1624 ()

Traditioneel diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), gedateerd 1624 door middel van muurankers.

Trapgevel van vijf treden met overhoeks topstuk waarop een bolornament. Bij een recente restauratie werd het parement in bak- en zandsteenbouw gedecapeerd, hersteld en opnieuw gekaleid, met vrijlating van de zandstenen onderdelen (speklagen, kwartholle negblokken, waterlijsten, dekstenen). Aangepaste rechthoekige bovenvensters met hardstenen lekdrempels. De door waterlijsten gelede geveltop wordt geopend door een drielicht: rondboogvenster met diamantkopsleutel en -imposten, geflankeerd door rechthoekige vensters met druiplijst. Gereconstrueerde houten winkelpui.

Auteurs:  Braeken, Jo

Diephuis ()

Diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), gedateerd 1624 door middel van ankers. Bepleisterde en beschilderde trapgevel (vijf treden + overhoeks topstuk met bolornament) met in de top bewaarde waterlijst en een rondboogvenster met diamantkopsluitsteen en -imposten geflankeerd door rechthoekige vensters onder uitspringende bovendorpels. Muurankers met krulspie. Verder aangepaste rechthoekige vensters en moderne pui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine