Traditioneel diephuis genaamd "De Rosencrans" van oorspronkelijk drie traveeën, twee bouwlagen en een insteekverdieping onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), te dateren in de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Het pand werd omstreeks 1980 gesloopt.
Bepleisterde en beschilderde puntgevel, allicht een aangepaste trapgevel, vermoedelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers met gekrulde spie. De ordonnantie, tot dan met aangepaste kruiskozijnen en een rechthoekig drielicht in de geveltop, werd ingrijpend gewijzigd omstreeks 1935. Verankerde achtergevel met muurvlechtingen.
Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Braeken J. 2019: De Rosencrans [online], https://id.erfgoed.net/teksten/312200 (geraadpleegd op ).
Traditioneel diephuis van één travee en drie bouwlagen onder een zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat), te dateren in de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw. Bepleisterde en beschilderde puntgevel met een volledig vernieuwde ordonnantie, en muurankers met gekrulde spie. Verankerde achtergevel met muurvlechtingen.
Bron: DE MUNCK-MANDERYCK M., DECONINCK-STEYAERT R. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nb, Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Plomteux G. & Steyaert R. & Manderyck M. 1979: De Rosencrans [online], https://id.erfgoed.net/teksten/5722 (geraadpleegd op ).