Laatclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Laatclassicistisch burgerhuis van zes traveeën en drie bouwlagen, gebouwd in de late 18de of de vroege 19de eeuw. De heer C.J. Sasse liet in 1859 door de architect Charles Servais het klassieke hoofdgestel toevoegen. Het pand is volledig verbouwd omstreeks 1998, met behoud van de deuromlijsting.

Oorspronkelijk bepleisterde en beschilderde, gedecapeerde lijstgevel in verankerde baksteenbouw, verlevendigd met een hardstenen plint, venster- en deuromlijstingen, en verrijkt met panelen op de borstwering. Verkleinende registers van rechthoekige vensters, in vlakke omlijstingen, op de begane grond voorzien van ijzeren traliehekken. In de laatste travee, rechthoekige poort in een hardstenen omlijsting onder een gelede waterlijst. Klassiek hoofdgestel met houten kroonlijst.