Villa

Straat Lauwerstraat
Locatie Lauwerstraat 35, Brugge (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Brugge (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Brugge - Deelgebied Christus-Koning (geografische inventarisatie: 01-10-2002 - 31-01-2003).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Lauwerstraat nummer 35/ Leopold-I-laan. Alleenstaande villa naar ontwerp van architect L. Viérin (Brugge) van 1937. Na afkeuring eerste ontwerp van 1936 in typisch modernistische stijl, realisatie van huidige villa. Bepleisterde en witbeschilderde baksteenbouw met uitspringende volumes. Behouden schrijnwerk.

• STADSARCHIEF BRUGGE, Bouwvergunningen, nummer 727/1936, nummer 961/1937.

Bron: Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgebied Christus-Koning, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL11, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia & Vanwalleghem, Aagje