Twee gespiegelde woonhuizen

Straat Leopold II-laan
Locatie Leopold II-laan 60-62, Brugge (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Brugge (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Brugge - Deelgebied Christus-Koning (geografische inventarisatie: 01-10-2002 - 31-01-2003).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Twee gespiegelde woonhuizen

Beschrijving

Leopold II-laan nrs. 60-62. Eenvoudige woningen in spiegelbeeld gebouwd en naar ontwerp van architect J. Viérin (Brugge), ca. 1937. Gekoppelde deuropeningen onder doorlopende natuurstenen luifel op consoles. Strekken van vensters geaccentueerd door fijne bakstenen waterlijst.

Bron: Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgebied Christus-Koning, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL11, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia & Vanwalleghem, Aagje