Villa in cottagestijl

Beschrijving

Half vrijstaande villa in cottagestijl van 1938 naar ontwerp van architect Maurice Vermeersch (Brugge). Baksteenbouw met bepleisterde en witbeschilderde bovenbouw en houten beschieting in de geveltoppen. Erkers op de begane grond. Vensters getypeerd door gebruik van horizontale roeden, ook in de bovenlichten, en kleine luikjes. Tuin afgesloten door smeedijzeren hekwerk gevat tussen bakstenen pijlers.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 42/1938.

Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van DENDOOVEN K. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgebied Christus-Koning, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL11, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia