erfgoedobject

De Roode Scheyre

bouwkundig element
ID
5774
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5774

Juridische gevolgen

Beschrijving

Traditioneel diephuis genaamd "de Roode Scheyre", te dateren in de tweede helft van de 16de eeuw tot het de eerste helft van de 17de eeuw, drie traveeën breed en twee bouwlagen hoog onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen).

Bepleisterde en beschilderde trapgevel van zeven treden met overhoekse topstukken op bewerkte kraagstenen, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers. Aangepaste rechthoekige deur- en vensteropeningen met hardstenen lekdrempel op begane grond en bovenverdieping. Drieledige door waterlijsten gelede geveltop, geopend door een rechthoekig drielicht met druiplijsten, het lagere middenvenster met een latei op kraagstenen. Hogerop een rechthoekig luik met druiplijst tussen omringd door drie balkgaten. Achtergevel: bepleisterde en beschilderde trapgevel, met eenzelfde drielicht in de top.


Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: De Roode Scheyre [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5774 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.