erfgoedobject

Burgerhuis van 1932

bouwkundig element
ID
57744
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/57744

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1932
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Burgerhuis van 1932 naar ontwerp van architect Firmin Koentges (Brugge). Contrastrijk kleurenspel door middel van zwart geglazuurde bakstenen voor onder- en rode bakstenen voor bovenbouw, beide kleuren worden hernomen in de beschildering van het bewaarde schrijnwerk. Gevel en brede dakkapel zijn symmetrisch uitgewerkt. Gebruik van geometrie enerzijds in de opbouw van de bijna gevelbrede erkers verbonden door een balkon en door het balkon daarboven met bewaarde buisleuning, anderzijds in het metselwerk. Vensters op de begane grond hebben glas in lood in de bovenlichten, gebruik van fraai smeedijzer voor de brievenbus, beglaasde deur en bovenlicht.

  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 595/1932.

Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van DENDOOVEN K. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgebied Christus-Koning, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL11, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Burgerhuis van 1932 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/57744 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.