Stadswoningen van 1910

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen uit 1910

Beschrijving

Gevelrij van 1910 naar ontwerp van architect Huib Hoste (Brugge), gebouwd in opdracht van de bouwmaatschappij "De Vlaamsche Heerd", samen met Kardinaal Mercierstraat nummer 104. Puntgevels (nummers 13 en 15) met versmallende traveenis (benadrukt door pleisterwerk) in de geveltop. Elk huis heeft twee kelders, een voorkelder voor persoonlijk gebruik en een achterkelder oorspronkelijk bedoeld door het opslaan van groenten voor de wekelijkse groentemarkt.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 239/1910.

Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van DENDOOVEN K. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgebied Christus-Koning, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL11, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia