Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Kleine hoeve van het langgestrekte type met enkele losse gebouwen, onder meer ovenhuisje en stalling. De woning met opkamer aan de achterzijde is eventueel vroeg-19de-eeuws, recentere aanbouw en stallingen. Lage witbeschilderde baksteenbouw op gepikte plint. Vensters met bewaarde schuiframen en luiken.

Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje