Kleine langgestrekte hoeve

Beschrijving

Kleine Moerstraat nr. 25. Kleine hoeve van het langgestrekte type met enkele losse gebouwen, o.m. ovenhuisje en stalling. De woning met opkamer aan de achterzijde is eventueel vroeg-19de-eeuws, recentere aanbouw en stallingen. Lage witbeschilderde baksteenbouw op gepikte plint. Vensters met bewaarde schuiframen en luiken.

Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje