Boerenwoning De Torentjes

Beschrijving

Achteringelegen historische hoeve "De Torentjes". Oudste vermelding gaat terug tot 1330. Huidige configuratie van gebouwen staat grosso modo weergegeven op de kaart van Ferraris (1770-1778) en de kaart van Ph. Vandermaelen (circa 1850).

Hoeve met losse, lage bestanddelen onder pannen zadeldak, gegroepeerd rondom een geasfalteerd erf. Ten westen van het erf boerenhuis met witbeschilderde gevel boven een gepekte plint gelegen op een woonterp. Ten zuiden van het erf, 19de-eeuwse schuur- en stalvleugel met verankerde bakstenen lijstgevel.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia

Aanvullende informatie

Van de historische hoeve met losse bestanddelen De Torentjes is enkel de boerenwoning bewaard. De schuur- en stalvleugel werd gesloopt samen met de andere hoevegebouwen, en de boerenwoning werd geïntegreerd in een recente verkaveling, zichtbaar op luchtfoto's van circa 2008.

• Geopunt Vlaanderen, Luchtfoto winter 2005-2007 en 2008-2011 Orthofoto’s 2012, Torentje, Brugge [online], https://www.geopunt.be/ (geraadpleegd op 5 oktober 2015).