Hoevetje met losse bestanddelen

Beschrijving

Brugse steenweg nr. 32. 19de-eeuws hoevetje met losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, reeds aangeduid op Atlas der Buurtwegen (1845). Boerenhuis met geïncorporeerde stal (nok loodrecht op straat, Vlaamse pannen). Gecementeerde lijstgevel aan erfzijde en segmentbogige muuropeningen waarin nieuw schrijnwerk. Betegelde stoep. Parallel ermee stalgebouw (mechanische pannen); aan zuidzijde bijgebouw, wellicht bakhuis met zomerkeuken, onder hoog zadeldak (nok evenwijdig met straat, mechanische pannen), beide wellicht van recentere datum. Achter op het erf enkele nieuwe loodsen.

Auteurs :  Callaert, Gonda, Hooft, Elise