Beschrijving

19de-eeuws Hoevetje met losse bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, al aangeduid op Atlas der Buurtwegen (circa 1845). Boerenwoning met geïncorporeerde stal (nok loodrecht op straat, Vlaamse pannen). Gecementeerde lijstgevel aan erfzijde en segmentbogige muuropeningen waarin nieuw schrijnwerk. Betegelde stoep. Parallel ermee stalgebouw (mechanische pannen); aan zuidzijde bijgebouw, wellicht bakhuis met zomerkeuken, onder hoog zadeldak (nok evenwijdig met straat, mechanische pannen), beide wellicht van recentere datum. Achter op het erf enkele nieuwe loodsen.

Auteurs: Hooft, Elise; Callaert, Gonda